Wie wat waarom..

Wie, wat, waarom...

Het electronische weerstation Ton (Doet o.a in systeemplafonds, hobby's: zendamateur, fotograferen, computers, website's en tuinieren) heeft al wat langer het Davis weerstation in zijn achtertuin. Ook de aansluiting naar de computer werkt al een tijdje. Maar dan alleen op die éne computer.

Al snel wil Ton het weerstation ook graag via internet kunnen uitlezen, en de weergegevens op zijn homepage weergeven. De daarvoor beschikbare standaard software geeft niet een echt mooi en overzichtelijk resultaat en is daarnaast ook alleen engels-talig.

De software-verbinding naar de website is dan ook zwager Klaas' werk.
Klaas (Beroep: metaalbewerker, hobby's: electronica en computers, website's en fotograferen) heeft de PHP script's gemaakt die de meetgegevens van het weerstation beschikbaar maken op de website. Deze programma's lezen het weerstation uit, en maken hier en daar een vertaal-slag, en maken er een overzichtelijk geheel van.

Toen het weerstation eenmaal via een dergelijke verbinding uit te lezen was, was de stap naar een volledige website voor een groter publiek snel gezet, en is dat inmiddels flink uit de hand gelopen :-)


Op de site is inmiddels een fotoalbum voor weerfoto's, een weblog, en een pagina met links naar o.a. andere weersite's gemaakt.
De opmaak van MeteoDalfsen is bewust erg rustig gehouden. De weer-gegevens zijn daardoor duidelijker af te lezen.

foto van een analoge regenmeter Voor de weersverwachting maken wij gebruik van gegevens die het KNMI daarvoor beschikbaar stelt.
De Meteo Dalfsen website leest geautomatiseerd weergevens van de KNMI server en deze worden na wat opmaak bewerkingen hier weergegeven.

Wij (Ton en Klaas) zijn beslist geen meteorologen,maar zijn wel altijd in voor mooi weer!

Veel plezier met Meteo Dalfsen, en laat ons eens weten wat u van de site vind door een bericht via de contact pagina!

Webmasters: Ton en Klaas.