Live actueel weer.
Alarm en meldingen.

In het noordoosten en zuidwesten plaatselijk verkeersbelemmerende mist
Ten noorden van de lijn Den Helder - Enschede, in het westen van Brabanten plaatselijk in Zeeland komen mistbanken voor, die verkeersbelemmerendkunnen zijn met een zicht < 200 meter.
Opgesteld door het KNMI op: woensdag 26 oktober 2016 01:55 uur

Buienradar & weersverwachting.

De Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op woensdag 26 oktober 2016 om 04.04 uur

Vannacht in het noord(oost)en mist, overdag af en toe zon, later wat regen

De bewolking overheerst op veel plaatsen, maar in het noordoosten zijn er brede opklaringen en komt er op meerdere plaatsen mist voor. Ook in het westen van Brabant en Zeeuws-Vlaanderen komen mistbanken voor. Plaatselijk zijn de mistbanken belemmerend zijn voor het verkeer. Het blijft droog en de minimumtemperatuur ligt rond 5C, in het noord(oost)en kan deze rond het vriespunt uitkomen. Er staat een zwakke wind, overwegend uit richtingen tussen zuid en oost. Overdag wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af, de mist in het noord(oost)en lost in de ochtend op. In de loop van de middag en avond wordt de bewolking van het westen uit dikker en kan er af en toe wat lichte regen vallen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11C in het noordoosten van het land tot 14C in het zuidwesten. De wind draait geleidelijk naar zuidwest en neemt toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

In de nacht naar donderdag is er tamelijk veel bewolking en is het nevelig. Plaatselijk valt er af en toe lichte regen of motregen. Het wordt niet koud met een minimumtemperatuur van 8C in het oosten tot 12C aan zee. De wind is landinwaarts zuidwestelijk en zwak tot matig. In de kustgebieden waait een matige westenwind, in het Waddengebied is de wind enige tijd vrij krachtig.

Donderdag overdag schijnt de zon slechts af en toe tussen de wolken door en het blijft vrijwel overal droog. Met een graad of 15 is het aan de zachte kant voor de tijd van het jaar. De west- tot zuidwestenwind is overwegend matig. In de middag neemt de wind aan zee en boven het IJsselmeer toe naar vrij krachtig tot krachtig, 5 6 Bft. (Bron: KNMI)

Weersverwachting lange termijn.
Verwachting (middel)lange termijn

Vooruitzichten
Rustig en meest droog herfstweer met kans op mist in de nacht en ochtend. Aan het einde van de periode wel iets toenemende neerslagkansen. De temperaturen liggen boven de normale waardes van 12-13°C, maar dalen aan het einde van de periode.
Do Vr Za Zo Ma Di
Zonneschijn (%) 20 10 10 20 30 60
Neerslagkans (%) 20 20 20 20 30 50
Neerslaghoeveelheid (mm) 0/1 0 0 0 0/1 0/2
Minimumtemperatuur (°C) 10 10/11 8/11 7/10 6/9 4/9
Middagtemperatuur (°C) 15 14/15 13/14 12/14 12/14 10/13
Windrichting W W ZW ZW ZO ZW
Windkracht (bft) 4 3 2 2 2 3
Uitgifte: 26/10/2016 04.04 uur LT


Bron: KNMI

Grafieken weermetingen.
temperatuur de afgelopen 24 uur.. luchdruk de afgelopen 24 uur..
Yowindow weer.

Onderstaande weermeting is niet afkomstig van MeteoDalfsen.nl maar aangeleverd door het Noorse Meteorologische Instituut.

Free Weather Widget
YoWindow.com Forecast by yr.no
Yowindow weer.

Onderstaande weermeting is niet afkomstig van MeteoDalfsen.nl maar aangeleverd door het Noorse Meteorologische Instituut.

Free Weather Widget
YoWindow.com Forecast by yr.no
Meteogram Dalfsen.