Live actueel weer.
Alarm en meldingen.

Later vanavond en vannacht zware windstoten
Er zijn de eerstkomende uren geen waarschuwingen van kracht.
Vanaf de tweede helft van de avond kunnen in de westelijkekustprovincies en het Waddengebied echter zware windstoten voorkomenvan 80-90 km/uur, aan zee mogelijk tot 100 km/uur. Deze windstotenbreiden zich begin van de nacht uit naar het noorden van het land. In de provincies Utrecht, Noord-Brabant en Limburg zijn er begin van denacht bij buien zware windstoten mogelijk van ongeveer 80 km/uur.Halverwege de nacht verdwijnen de zware windstoten.
Opgesteld door het KNMI op: zondag 01 maart 2015 13:03 uur

Buienradar & weersverwachting.

De Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op zondag 01 maart 2015 om 14.52 uur

Vanavond van het westen uit buien, met onweer en zware windstoten

Stapelwolken en zon wisselen elkaar af. In het oosten komen enkele buien voor. Geleidelijk verdwijnen de meeste buien, maar vanavond trekken van het westen uit opnieuw buien het land over. Bij deze buien zijn onweer en korrelhagel mogelijk. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8 graden in het Waddengebied tot plaatselijk 11 graden in het zuiden. De zuidwestelijke wind is boven land (vrij) krachtig, aan zee krachtig tot hard. Boven land neemt de wind langzaam af naar matig. Vanavond neemt de wind in het westen van het land weer toe naar (vrij) krachtig. Aan de westkust neemt de wind later in de avond toe naar hard tot stormachtig en komen er zware windstoten voor van 80-100 km/uur.

In het eerste deel van de nacht trekken de meeste buien weg en klaart het op. De temperatuur daalt naar ongeveer 3 graden. De wind draait van zuid tot zuidwest naar west. Boven land is de wind (vrij) krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig. In de eerste helft van de nacht is er in het westen, noorden en zuidoosten van het land nog kans op zware windstoten. Later in de nacht neemt de wind af.

Maandag overdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. In de ochtend valt slechts een enkele bui, in de middag trekken actievere buien over. Dan is er ook kans op onweer en korrelhagel. In de avond wordt het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt tussen 5 graden op de Wadden en 8 graden in het zuiden. De westenwind is matig tot vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, in de middag toenemend tot hard. (Bron: KNMI)

Weersverwachting lange termijn.
Verwachting (middel)lange termijn

Vooruitzichten
Aanvankelijk vrij wisselvallig weer met temperaturen rond 7 graden. Aan het einde van de week een wat afnemende neerslagkans.
Ma Di Wo Do Vr Za
Zonneschijn (%) 50 20 40 20 20 20
Neerslagkans (%) 80 90 60 50 50 50
Neerslaghoeveelheid (mm) 1/3 2/5 1/3 0/2 0/4 0/2
Minimumtemperatuur (°C) 3 1/2 1/2 1/2 0/3 0/4
Middagtemperatuur (°C) 8 6/7 6/7 7 7/8 9/11
Windrichting W ZW W NW NW ZW
Windkracht (bft) 5 5 4 4 4 4
Uitgifte: 01/03/2015 14.52 uur LT


Bron: KNMI

Grafieken weermetingen.
temperatuur de afgelopen 24 uur.. luchdruk de afgelopen 24 uur..
Yowindow weer.

Onderstaande weermeting is niet afkomstig van MeteoDalfsen.nl maar aangeleverd door het Noorse Meteorologische Instituut.

Free Weather Widget
YoWindow.com Forecast by yr.no
Yowindow weer.

Onderstaande weermeting is niet afkomstig van MeteoDalfsen.nl maar aangeleverd door het Noorse Meteorologische Instituut.

Free Weather Widget
YoWindow.com Forecast by yr.no
Meteogram Dalfsen.
Weerfoto van de dag
Tineke van Lemel - 2013 - afgebroken tak Lemelerberg Ommen 1 foto van de dag
Weerblog
zondag 12 januari :
zondag 22 december :
Twitter
Advertenties