Live actueel weer.
Alarm en meldingen.

Geen waarschuwingen..

Buienradar & weersverwachting.

De Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op maandag 24 april 2017 om 08.03 uur

Wolkenvelden en droog. Vanmiddag van het noordwesten uit regen

Er zijn wolkenvelden en het is op de meeste plaatsen droog. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en gaat het van het noordwesten uit af en toe regenen. Het zuidoosten blijft nog lange tijd droog. Vanavond gaat het op veel plaatsen harder regen. De temperatuur loopt in de middag op naar waardes tussen 9°C in het noordwestelijk kustgebied en lokaal 15°C in het zuidoosten van het land. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig. In de loop van de dag draait de wind naar west en neemt af naar matig.

Komende nacht is er veel bewolking en in een groot deel van het land regent het nog geruime tijd. In de loop van de nacht trekt het regengebied geleidelijk oostwaarts, maar in het noordwesten trekken dan enkele buien het land binnen. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind is westelijk en matig, aan de westkust vrij krachtig tot krachtig. In het noordelijk kustgebied komt de wind uit een noordelijke richting en is matig.

Dinsdag is het wisselend bewolkt. In de vroege ochtend valt er in het oosten nog wat regen, maar dit trekt snel naar Duitsland weg. Van het westen uit trekt een volgend gebied met buien het land binnen. Bij deze buien is er kans op onweer en korrelhagel. Aan het begin van de middag wordt het vanuit het westen droger en volgen er enkele opklaringen. Later volgen vanaf zee nieuwe buien, opnieuw mogelijk met onweer, korrelhagel en natte sneeuw. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit het west- tot noordwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Weersverwachting lange termijn.
Verwachting (middel)lange termijn

Vooruitzichten
Geregeld regen(buien) en temperaturen (ruim) onder het langjarig gemiddelde.
Di Wo Do Vr Za Zo
Zonneschijn (%) 40 60 30 40 40 70
Neerslagkans (%) 80 40 60 50 30 40
Neerslaghoeveelheid (mm) 4 1/2 1/3 1/3 0/2 0/2
Minimumtemperatuur (°C) 5 0/1 1 0/2 1/3 2/6
Middagtemperatuur (°C) 8 10 9/10 10/11 11/13 13/16
Windrichting NW NW NW NW ZW ZO
Windkracht (bft) 4 3 3 3 3 4
Uitgifte: 24/04/2017 08.03 uur LT


Bron: KNMI

Grafieken weermetingen.
temperatuur de afgelopen 24 uur.. luchdruk de afgelopen 24 uur..
Yowindow weer.

Onderstaande weermeting is niet afkomstig van MeteoDalfsen.nl maar aangeleverd door het Noorse Meteorologische Instituut.

Free Weather Widget
YoWindow.com Forecast by yr.no
Yowindow weer.

Onderstaande weermeting is niet afkomstig van MeteoDalfsen.nl maar aangeleverd door het Noorse Meteorologische Instituut.

Free Weather Widget
YoWindow.com Forecast by yr.no
Meteogram Dalfsen.